Nagyvilág

A gázzal támadó szekta tagjait dobták ki Montenegróból

A tokiói metrót szarinnal támadó szekta 58 tagját utasították ki, volt köztük egy rakat orosz, na meg pár japán és üzbég. Egy montenegrói hotelben húzták meg magukat.

A montenegrói hatóságok kiutasítottak 58 külföldit, köztük 43 oroszt, akik kapcsolatban állhatnak egy radikális szektával – közölte kedden az AP hírügynökség. A rendőrség nem közölte a vallási csoport nevét, a sajtó úgy tudja, hogy a kiutasítottak az Aum Sinrikjo (Legfőbb Igazság) nevű szekta tagjai, ami 1995-ben szarin ideggázzal mérgezte meg Tokió metróhálózatát (ld. a fenti képen). A támadás 12 ember halálát okozta, és ötvenen súlyosan megsérültek.

A montenegrói rendőrség szerint a csoport tagjait, aminek soraiban voltak japán, ukrán, és üzbég állampolgárok is, hétfőn utasították ki az országból, miután kiderült, hogy nem rendelkeznek érvényes ideiglenes tartózkodási engedéllyel. A csoport tagjaira két montenegrói hotelben bukkantak rá, a rendőrség kihallgatta őket, számítógépeiket és mobiljaikat pedig átvizsgálta, de senkit nem vett őrizetbe – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik