Nagyvilág

Lőszereket és drogot találtak a Hollandiában letartóztatott francia férfi lakásán

A rendőrség lőszereket és kábítószert talált a meghiúsított franciaországi merénylettel kapcsolatban vasárnap őrizetbe vett francia férfi rotterdami lakásain – jelentette be a holland ügyészség hétfőn.

“A házkutatások során telefonkészülékeket, SIM-kártyákat, merevlemezeket, pénzt, lőszereket és kábítószert foglaltak le a hatóságok” – mondta el Wim de Bruin ügyészségi szóvivő hozzátéve, hogy robbanószert nem találtak a férfi által használt két nyugat-rotterdami lakásban.

Bruin közölte, hogy megkezdődött az eljárás a férfi kiadatásáról Franciaországnak, amely korábban kérte a gyanúsított elfogását.

A holland ügyészség vasárnap este jelentette be, hogy Párizs kérésére őrizetbe vett egy 32 éves francia férfit, illetve három másik gyanúsítottat, akik közül ketten algériai származású férfiak.

A Montreuilben, Párizs külvárosában született Anis B.-t azzal gyanúsítják a francia hatóságok, hogy Reda Kriket-vel együtt merényletre készültek az Iszlám Állam dzsihadista szervezet megbízásából. A fegyveres rablás miatt ismert Kriket-t csütörtökön fogták el a francia hatóságok Párizs külvárosában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik