Nagyvilág

Újabb robbanások Brüsszelben, három embert elfogtak

Rendőrségi akció zajlott Schaerbeek negyedben, fegyverropogást is hallottak.

Rendőrségi akció zajlott pénteken kora délután a brüsszeli Schaerbeek negyedben.A területet lezárták, fegyveres erők érkeztek és katonai járműveket is láttak a helyszínen – jelentette az RTBF közszolgálati televízió.

A műveletek megkezdésekor két robbanást, majd fegyverropogást lehetett hallani. A környéken élőket felszólították, hogy ne hagyják el otthonaikat.

A művelet a Meiser téren zajlott.

A téren áthaladó villamosról az utasokat is leszállították.

http://twitter.com/ContactNews/status/713347944951504896

Tűzszerészeket is láttak a helyszínen, egy twitterező egy bombakereső robotról tett közzé fényképet a helyszínről:

https://twitter.com/malikzeshan/status/713349451109253121

Fél 3 körül az RTBF riportere újabb robbanást hallott a helyszínen. A csatorna tudósításában azt írja: egy férfival szemben intézkedtek, aki szembeszegült a rendőrök utasításainak. Felmerült, hogy a nála lévő csomagban robbanószer lehet.

A belga RTL-nek egy szemtanú azt mondta: a férfit egy buszmegállóban állították meg, arra kérték, vegye le a kabátját, hogy lássák, van-e nála robbanószer. Mivel nem engedelmeskedett, lábon lőtték. Később azt is lehetett látni, hogy a földön fekvő férfit bombakereső robottal vizsgálják át, majd elvitték a helyszínről.

A kerület polgármestere nem sokkal később arról számolt be, hogy az akció során történt robbantások irányítottak voltak, tűzszerészek hajtották végre.

 

A belga szövetségi ügynökség délután azt közölte, hogy három embert vettek őrizetbe, köztük az ártalmatlanná tett férfit. Az elfogottaknak közük lehet a Franciaországban meghiúsított terrortámadáshoz. A vádhatóság tájékoztatása szerint az elfogottak közül ketten könnyebben megsérültek.

A francia titkosszolgálatok csütörtökön előállítottak egy körözött személyt, akiről azt gyanítják a hatóságok, hogy egy terrorista hálózat nevében akart lecsapni Franciaországban.

(The Independent, RT, MTI, RTBF, RTL; borítókép: Twitter / Benjamin Wéry)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik