Nagyvilág

Brüsszel: “Remélem, hogy a rendőrök nem újabb szexorigát szerveznek”

Blanka arról mesélt a 24.hu-nak, milyen az élet a késő délutáni napsütésben egy olyan Brüsszelben, amit nemrég vér és könnyek borítottak.

“Mivel sokan otthonról dolgoztak ma, a városban az átlagosnál kisebb volt a dugó, viszont ezen kívül nem túl sok minden változott: a késő délutáni napsütésben ugyanúgy megteltek a kávézók, sörözők teraszai, mint bármelyik másik napon. Az átlagosnál talán többször lehetett rendőrautókat hallani, de az elmúlt hónapokban már talán meg is szokta az emberek füle a szirénahangot. 

A legtöbb metróvonal még mindig le van zárva, de párat már reggel újra nyitottak. Mielőtt bárki lemegy az állomásokhoz, a bejáratnál álló rendőrök átvizsgálják a táskáját. Erről próbáltam fényképet készíteni, de kitöröltették a rendőrök. Arra kérnek mindenkit, hogy minél kevesebb információt osszunk meg az interneten. 

Hasonlóan érzem magam, mint amikor novemberben először a legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegettséget – és csak reménykedem abban, hogy a rendőrök és katonák ezúttal nem egy újabb szexorgia szervezésével vannak elfoglalva mindeközben.”

(A belga fővárosban, Brüsszelben kedd reggel robbantottak az Iszlám Állam beszervezte terroristák a város repterén és egyik metróvonalán is. 31 ember meghalt, 300 megsebesült, köztük két magyar is. A repteret és a közlekedést leállították, a gyanúsítottak nyomában loholnak a rendőrök. Frissülő cikkünket a merényletekről itt találja.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik