Nagyvilág

Felesége meztelen fotójával támadják Trumpot

A BuzzFeed szúrta ki, hogy egy Trump megválasztása ellen küzdő konzervatív szervezet a milliárdos üzletember feleségét felhasználva próbálta meg rávenni a vallásos mormonokat, hogy még véletlenül se szavazzanak a keddi előválasztáson Donald Trumpra. Egészen pontosan Melania Trump egy régi aktfotóját felhasználva, amit a korábban modellként dolgozó nő a GQ magazin számára készített. A Facebookon terjesztett képet az alábbi felirat olvasható: „Ismerd meg Melania Trumpot. A következő First Ladydet. Vagy Ted Cruzt is támogathatod kedden.”

MelaniaTrumpAd

A kampányt a Trump-ellenes „Make America Awesome” nevű szervezet készítette a Utah államban kedden tartott előválasztásra készülve, amit végül Cruz magabiztosan meg is nyert. A Melaniás képet a Facebook mellett az Instragramon is terjesztették, de az utóbbin csak a mormon nőket célozták meg vele.

Trump természetesen pontosan úgy reagált, ahogy azt várni lehetett: a Twitter-oldalán kelt ki Ted Cruz ellen, kijelentve: „Hazug Ted Cruz egy Melaniáról készült GQ-fotót használt a hirdetésében. Vigyázz Hazug Ted, vagy a te feleségedről rántom le a leplet.

A texasi szenátor gyorsan reagált, közölve, hogy a kérdéses kép nem az ő kampányának hirdetése és hozzátette: „Donald, ha Heidit támadod, gyávább vagy, mint hittem.”  

A szájkarate ezzel nem ért véget. Trump szerda reggel a Twitter-oldalán írta: „Hazug Ted  Cruz tagadja, hogy köze lett volna Melanie GQ-fotós poszthoz. Ezért nevezem hazug Tednek”. Cruz pedig a CNN-en folytatta, „baráti figyelmeztetésben” részesítve Trumpt, közölve, hogy „ha Donald karakterharcot akar, akkor engem válasszon, mert Heidi sokkal magasabb súlycsoportban van.”

Ezt a szöveget egyébként Michael Douglestől lopta, aki a „Szerelem a Fehér Házban” című, 1995-ös filmben az amerikai elnök szerepében mondta. (És aki a szöveget írta: a zseniális Aaron Sorkin.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik