Külföld

Robbanások a brüsszeli reptéren, sok halott

Tóth Richi
Tóth Richi

Okos, fontos. 2016. 03. 22. 08:27

Két robbanást is hallottak a Zaventem nemzetközi repülőtéren, egyelőre nem tudni, mi történhetett. A reptéren több, fel nem robbant bombát is találtak.

Elő közvetítésünket itt találja.

A belga VTN tévécsatorna információi szerint további bombákat találtak a repülőtéren. A helyszíni képeken csak annyit látni, hogy hatalmas, fekete füstfelhő száll a levegőben, a detonációt követően az ablakok is kitörtek.

A belga rendőrségi szóvivő szerint egy ember meghalt, 20 megsebesült, a belga köztévé azonban 11 halottról tud.

Helyszíni hírek szerint a robbanás előtt lövöldözés volt a reptéren, egy arab utas követhette el.

#Breaking Multiple explosions being reported at the airport in #Brussels, Belgium. Early reports are that 10 were injured. This is video of the chaos inside the airport shortly after the blasts.

Közzétette: KIRO 7 News – 2016. március 22.

A német RTL megszólaltatott egy szemtanút, aki szerint

Mindenhol sérültek vannak. Ez maga a horror. Csak azt éreztem, hogy megrázkódott az épület, írja a német Focus hírportál.

A repteret kiürítették, a közeli vonatforgalom is leállt. A rendőrség mindenkit arra kért, hogy hagyják hátra csomagjaikat, a menekülés közben azokat ne vigyék magukkal, hogy azokat is át tudják vizsgálni.

A reptérről érkező hírek szerint az American Airlines beszállóhelye volt a robbanás helye.

(BBC)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

andreas-lubitz(430x286).jpg (Array)Germanwings-katasztrófa: megszólalt Lubitz személyi edzője
Washington, 2016. március 22.
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember felszólal az egyik legbefolyásosabb Izrael-barát amerikai lobbiszervezet éves konferenciáján, az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) washingtoni rendezvényének második napján, 2016. március 21-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)Trumpnak lövése sincs, hogy a fehér felsőbbrendűséget hirdető fajgyűlölők miért támogatják