Nagyvilág

Pánik az EP-ben, kígyózó sorok a határon – megszólalt egy brüsszeli magyar

Az Európai Parlamentben dolgozó forrásunk szerint pánik volt odabent is a merényletek hírére, a város lebénult, mindenki menekülne, de sokan nyugodtan élik tovább az életüket.

Megszólalt a brüsszeli terrortámadásokról az egyik kint élő, az Európai Parlamentben dolgozó magyar nő a 24.hu-nak. Pánikról, megbénult fővárosról, tanácstalanságról írt.

Nem vagyok közvetlenül érintett a történtekben, habár az EP-ben dolgozom, kb. 200 méterre a Maelbeek metróállomástól.

Ő és kollégái az irodából figyelték a híreket és “egyre nagyobb pánikhangulat uralkodott el mindenkin.

Nem tudtuk, mi fog következni, ugyanis az EU-s intézmények elég könnyű célpontnak bizonyulhatnak az alattuk futó metró- és vasútvonalak miatt.

Elmondása szerint a hírek miatt “mindenki tanácstalanul szaladgált”, de akadtak, akiket nem zavartak a történtek és tovább dolgoztak. “Mi elindultunk kifelé kocsival, óriási dugók voltak mindenfelé” – írta az EP-ben dolgozó magyar. Természetesen ők is érzékelték, hogy nincs tömegközlekedés, a belépést pedig megtiltották a parlamentbe.

Úgy tudom, a Magyar Állandó Képviseleten és Bizottságban bent kell maradni, és nem tudják, mikor mehetnek haza. A belga telefonvonalak nem működnek, valószínűleg túlterheltség miatt.

Martin Schulz, az EP elnöke azt kéri, hogy szerdán és további tájékoztatásig mindenki otthonról dolgozzon. Forrásunk szerint nincs értelme elindulni külföldre, “mert a határokon kígyózó sorok vannak.” Márpedig mindenki menne haza, a repjegyek árai a csillagos egekbe szöktek. Ezután jön a furcsaság a káosz közepette:

Mindenki a hazajutásán aggódik, mert a fapados reptér nem bír el ekkora utasforgalmat. Egyébként az utcákon minden a megszokott rendben, emberek sétálnak és bicikliznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik