Nagyvilág

„Minden rengett és mindenki sikítozott” – szemtanúk beszámolói a brüsszeli terrortámadásról

Egyre több, a helyszínen tartózkodó nyilatkozik a ma reggeli robbantásokról. Pánik és terror Brüsszelben.

Anthony Barrett a Wales Audit Office-tól egy reptér melletti hotelből közvetítette az eseményeket Twitteren, helyi idő szerint reggel 8-tól. Lenézve több sérültet és a terminálból menekülő embereket is látott – mondta el a CNN-nek.

A belga média beszámolt róla, hogy lövéseket adtak le és arab szavakat kiáltottak a két robbanás előtt. Az United Hatzalah terrorellenes segélyszervezet önkéntese, Yakkov Yeret most is a helyszínen van:

A robbanás idejekor a zsinagógában imádkoztam a reptéren. Éreztük a robbanást. A zsinagógából kilépve csatlakoztunk az emberekhez, akiket a rendőrség a kijárathoz kísért.

mondta el az izreli Jpost-nak.

Nils Liedtke szemtanú a BBC Todaynek számolt be az eseményekről:

Egy nagy durranás hallatszott, mint amikor a szomszédaid valamit a padlóra dobnak. Aztán minden rengett, és füst szállt fel. Beletelt pár másodpercbe, mire felfogtam, mi történik. Mindenki sikítozott és rohant a taxiállomás felé, én is így tettem. Még mindig remegek.

Luana Rednic, a Dinamo Bukarest futballklub edzőjének lánya is a helyszínen volt. A digi24.ro hírportál szerint épp becsekkolni készült, amikor az első bomba felrobbant.

Egy férfi a biztonságiaktól kézen fogott, egy irodába vitt, és nyolc további jelenlévővel egy asztal alatt rejtőztünk el. Ezután lövéseket hallottunk. A kijárat felé rohanva később láttam, hogy sokan feküdtek a földön. Nem tudtam eldönteni, sérültek-e vagy halottak.

A brüsszeli történéseket percről percre követjük. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik