Nagyvilág

Oroszország és a fegyvernyugvás: támadni fogják azokat, akik megsértik a szíriai tűzszünetet, ha…

Oroszország keddtől egyoldalúan katonai erőt fog alkalmazni azok ellen, akik megsértik a szíriai tűzszünetet, amennyiben az amerikaiak nem reagálnak a Moszkva által továbbított tűzszünet-ellenőrzési javaslatra – jelentette be hétfőn Moszkvában Szergej Rudszkoj, az orosz vezérkar hadműveleti csoportfőnökségének parancsnoka.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Washington még mindig nem reagált a Moszkva által március 5-én elküldött tervezetre, amelyben az orosz fél azt is javasolta, hogy záros határidőn belül tartsák meg a dokumentum összehangolásának szentelt szakértői egyeztetéseket.

Amennyiben az Egyesült Államok nem reagál a javaslatokra, Oroszország március 22-től egyoldalúan megkezdi a megállapodás végrehajtását

– mondta Rudszkoj, utalva az Moszkva és Washington által közösen kidolgozott február 22-i tűzszüneti megállapodásban foglaltakra. Az altárbornagy szerint Oroszország csak hitelt érdemlő bizonyítékok beszerzése után fog alkalmazni katonai erőt azok ellen, akik megsértik a tűzszünetet Szíriában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik