Nagyvilág

A biciklis Batman Amerika új kedvence

A seattle-i biciklitulajdonosok legújabb hőse egy helyi mérnök, aki szabadidejét annak szenteli, hogy ellopott bicikliket juttasson vissza jogos tulajdonosainak.

A férfi nem bízza a véletlenre a tolvajok elkapását. Az Amerikában működő bicikli adatbázis, a Bike Index azért készült, hogy mindenki regisztrálhassa kerékpárját, így egy helyen nyomon követhetőek az eladások, és könnyebben elkaphatóak a csalók.

Erre az oldalra regisztrált a seattle-i hős és amikor egy lopott biciklit talál, vásárlónak tetteti magát, majd találkozót beszél meg a tolvajjal. Ő azonban nem tud megbarátkozni az új becenevével, a Bike Batmannel, azt mondja,

ez olyan, mintha rossz fiúkat ütnék ki, pedig amit valójában csinálok, az elég unalmas. Rengeteg várakozással és üzenetküldözgetéssel jár.

Eddig 22 biciklit juttatott vissza a tulajdonosához, köztük ezzel a férfival.

A biciklitolvajok réme azonban nem kér a nyilvánosságból és a sztárok csillogásából, teljes anonimitásban szeretne maradni. Küldetései során ügyel a biztonságra, többször is kérte már a rendőrség segítségét, akik a tettesek egy részét azóta rács mögé helyezték.

Felesége ugyan kérte, hogy hagyjon fel veszélyes hobbijával, a férfi tovább folytatja azt.

Csak azért csinálom ezt, mert ez a helyes. Nagyon jó érzés látni az embereket, ahogy visszakapják az eltűnt biciklijüket.

Seattle-ben tavaly

1561 biciklit loptak el,

úgyhogy Bike Batman valószínűleg idén sem tétlenkedhet majd.

Kiemelt képünk illusztráció, Fortepan, 1921

(HuffingtonPost)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik