Nagyvilág

Újra lehet Oroszországból Egyiptomba repülni

Az oroszok biztonsági javaslatokat tettek az egyiptomi hatóságoknak.

Oroszország és Egyiptom megállapodott arról, hogy a lehető legrövidebb idő alatt helyreállítják a két ország közti légiközlekedést, azzal a feltétellel, hogy az orosz állampolgárok számára szavatolják a legmagasabb biztonsági előírások betartását.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közölte: az orosz közlekedési tárca és az egyiptomi polgári repülési minisztérium a technikai részletek véglegesítésén dolgozik. Az illetékes orosz hatóságok biztonsági javaslatokat tettek az egyiptomi partnerszerveknek, amelyeket azok elfogadtak. Lavrov kitért arra is, hogy Oroszország még idén főkonzulátust nyit Hurghadában.

Azóta nem repülnek orosz utasszállítók Egyiptomba, hogy tavaly október 31-én a Sínai-félszigeten lezuhant a Kogalimavia légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra közlekedő járata. A gépen 217 utas és hétfős személyzet tartózkodott, ez volt a szovjet és orosz légiközlekedés legsúlyosabb katasztrófája. A tragédiát terrortámadás okozta, ezt február végére az egyiptomi államfő is elismerte. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik