Nagyvilág

Ingyen osztott italokért áll bíróság elé egy pincér

Mintegy 3000 dolláros (kb. 850 ezer forintos) kárt okozhatott az IHOP nevű, amerikai palacsintázó lánc egyik New York-i éttermének az egyik 27 éves alkalmazott, aki fél éven át ingyen italokat szolgált fel azoknak, akik szerinte rászorultak.

A franchise étterem tulajdonosa nem teketóriázott, azonnal feljelentést tett, amit rájött, hogy mi folyik az üzletében. Az lett neki gyanús, hogy míg minden pincérnél a teljes bevétel 20 százaléka folyt be italokból, addig William Powellnél a forgalomnak mindössze 6 százalékát tették ki a kávék, teák és üdítők.

Miután a főnöknek szemet szúrt a furcsaság, elkezdte Powellt figyelni a biztonsági kamerákkal. Hamar rájött, hogy a férfi sok embernek ingyen adja az italokat. William Powellt március elején tartóztatták le, és vádolták meg lopással.

„Én egy modern kori Robin Hood vagyok. Nem lopok, csak kiszolgálom azokat, akik szükséget szenvednek. Elveszek a gazdagtól, és a szegényeknek adok” – mondta a bíróságon a felszolgáló. „Miért olyan nagy ügy ez? Azóta csinálom, hogy elkezdtem dolgozni” – tette hozzá.

Powell tagadta, hogy az ingyen italokkal extra borravalóhoz próbált volna hozzájutni. „Rengeteg ember van, akiknek nincs annyi pénzük, hogy egyenek és igyanak is egyszerre. Észreveszem, amikor azon hezitálnak, hogy megengedhetik-e maguknak az italokat is. Ilyenkor töltöttem nekik, és valami olyasmit mondtam, hogy nem lenne szabad ezt tennem, de itt van, menjetek” – nyilatkozta a lopással vádolt pincér a New York Daily News-nak.

William Powell május 11-én áll legközelebb bíróság elé. A férfi szabadlábon védekezhet, de azt mondja nagyon fél, hogy soha többé nem szolgálhat fel étteremben. “Imádok pincérkedni, mert viccelődéssel, vagy ilyesmivel a vendégeim egész napját képes vagyok jobbra fordítani” – mondta.

(via NY Daily)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik