Nagyvilág

Úgy vonultak ki az oroszok Szíriából, hogy azért ott is maradtak

Egy orosz hivatalnok bejelentette: az orosz légi csapások folytatódnak Szíriában az orosz főcsapatok kivonása ellenére is. A kivont gépek közül néhány már meg is érkezett Oroszországba, a béketárgyalások pedig két napja zajlanak a konfliktus megoldása érdekében.

Az orosz honvédelmi minisztérium nyilvánosságra hozott felvételeket arról, ahogy felszállnak a gépek Szíriában, majd Oroszország felé tartanak, néhány órával később pedig már az orosz reptéren üdvözölték a gépeket. Ám úgy tűnik, nem tért haza minden orosz gép.

Körülbelül 800 katona maradhatott Szíriában a kivonulás után, hogy őrizzék a Hmeimim légi bázist és a Tartous tengeri bázist. Szergej Ivanov, a Kreml csapatfőnöke hozzátette, Oroszország a fejlett S-400-as rakéta rendszerét is helyben tartaná.

“Megbízható biztosítást hagyunk az itt maradó kontingensnek, hogy biztosítsuk védelmünket a levegőből. Ehhez a legmodernebb védelmi rendszerre van szükségünk”

Az eddigi eredményekről az orosz honvédelmi miniszter helyettese, Nikolay Pankov azt mondta:

Némi pozitív eredményt már elértünk, de még korai lenne a terrorizmussal szembeni győzelemről beszélni.

Pankov arra emlékeztetett mindenkit, hogy a február 27-én kötött tűzszünet nem érvényes az Iszlám Állam és az Al-Nuszra front területeire és más terrorszervezetek által uralt térségre sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik