Nagyvilág

Sikátorba dobták drogkoktéltól meghalt társuk testét angol tinik

Nem hívtak mentőt drogtúladagolásban meghalt társukhoz angol tizenévesek, inkább egy sikátorba cipelték a testét, azt remélve, hogy így nem kerülnek majd összefüggésbe a 16 éves fiú halálával.

Morgan Huelin, és öt barátja – akiknek kiskorúságuk miatt a nevüket sem hozták nyilvánosságra – az egyik kamasz otthonában tartottak „ottalvós bulit” Jersey szigetén. Míg öt fiú a pezsgőfürdőben lazított, Huelin a garázsban teletömte magát különböző drogokkal. Legalább ötféle kábítószer volt a szervezetében, amikor összeesett, és meghalt.

Társai másnap találtak rá a holttestre, a fiú szájából hányás és vér folyt. A kamaszok pánikba estek. Az ügyészség szerint azért, mert Huelinen kívül még egy fiú, a házigazda is rendszeresen kábítószerezett. Ez a fiú lett az ügy elsőszámú vádlottja, miután a rendőrök LSD-t, az Ecstasy hatóanyagaként ismert MDMA-t, Etizolam nevű, nyugtató hatású dizájnerdrogot, és négy, kiskorúakról készült, szexuális tartalmú képet is találtak a házban.

A bírósági tárgyalásán az elsőszámú vádlott tagadta mind a kábítószerek, mind a fotók birtoklását.

A bíróságon elhangzott: az egyik kiskorú vádlott szöveges üzenetet küldött a barátnőjének Morgan Huelin halálának reggelén. Azt írta, azért vitték el a fiú holttestét a házból, mert az elsőszámú gyanúsított nem akart bajba keveredni egy srác miatt, aki épp az ő házukban halt meg.

A fiúk, egy a háztól mintegy 160 méterre fekvő sikátorba vonszolták a testet, és otthagyták. Ketten közülük nem sokkal később konfrontálódtak két járókelővel, a kutyáját sétáltató Carly Lockharttal, és kocogó Linda Allóval.

Allo azt állította, hogy míg ő simogatta a földön fekvő fiú hátát, Lockhart hívta a mentőket. Ez ellent mond a gyanúsított kamaszok vallomásának, akik korábban azt mondták, hogy az elsőszámú gyanúsított telefonált mentőkért.

Az öt kamasz tárgyalása folytatódik a fiatalkorúak bíróságán Jerseyben.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik