Nagyvilág

Kiderült: gyakorlórakétákat találtak a belgrádi repülőtéren

Nem volt robbanótöltet azon a két, Bejrútból érkezett rakétán, amelyeket a hét végén a belgrádi repülőtéren találtak, és amelyeket egy libanoni hadgyakorlat végeztével küldtek vissza az amerikai gyártónak – közölte hétfői nyilatkozatában a libanoni hadsereg.

A belgrádi ügyészség korábban, a szerb sajtó találgatását megerősítve azt közölte, hogy robbanótöltettel ellátott rakétákat találtak a belgrádi repülőtéren a hét végén. A küldemény Bejrútból érkezett a szerb fővárosba az Air Serbia szerb légitársaság egyik gépén, és az egyesült államokbeli Portlandbe tartó gépre akarták átvinni, amikor egy robbanószer-kereső kutya észlelte, s ennek nyomán a hatóságok is felfigyeltek rá.  A belgrádi Pink Televízió értesülései szerint a mintegy másfél méteres rakéták a csomagtérben poggyászként érkeztek Belgrádba. A hatóságok vasárnap csak annyit erősítettek meg, hogy egy gyanús csomagot foglaltak le, amelyet átvizsgálásra küldtek, hogy kiderüljön, éles- vagy gyakorlótöltény volt-e a rakétákban.

A libanoni hadsereg nyilatkozata szerint viszont közönséges gyakorlórakétákról van szó, amelyeket “az adminisztratív és jogi intézkedésekkel összhangban” a hadgyakorlat vége után visszaküldtek annak az amerikai vállalatnak, amely gyártotta őket. A szerb sajtó szerint AGM-114 Hellfire típusú, lézeres félaktív önirányítású páncéltörő rakétákról van szó.

Képünk illusztráció.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik