Külföld

Több verekedés volt menekülttáborokban

24.hu
24.hu

2016. 03. 11. 20:17

Újabb incidensek történtek Németországban a menekültválsággal kapcsolatban, pénteki rendőrségi jelentések szerint egy bajorországi menedékkérő-befogadó állomáson tömegverekedés történt, Münchennél pedig egy elutasított menedékkérő kiugrott egy vonatból és meghalt.

Az Ergoldingban működő befogadóállomáson péntekre virradóra éjjel több kisebb összetűzés után egymásnak esett egy csoport szíriai és egy csoport afgán menedékkérő. Tizenegy ember megsérült, ketten súlyosan, az egyiket késsel ejtett sebekkel, a másikat fejsérüléssel szállították kórházba. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Öt gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Péntek reggel München közelében egy Veronából érkező éjszakai vonaton rendőrök felfigyeltek egy fiatalemberre, aki megpróbált elrejtőzni. Miközben papírjait vizsgálták, a 17 éves egyiptomi fiú elrohant, feltépte a szerelvény ajtaját és kiugrott. Halálos sérüléseket szenvedett. Korábban a hatóságok már feltartóztatták és felszólították, hogy térjen vissza Ausztriába, ahonnan belépett Németországba. Valószínűleg a kitoloncolás veszélye miatt akart elmenekülni a rendőrök elől.

Az utóbbi hetekben több hasonló eset történt Németországban. Februárban Rostockban egy 21 éves albán fiatalember eltorlaszolta hatodik emeleti szállása bejáratát a hazatoloncolására érkező rendőrök előtt, és megpróbált az ablakból leereszkedni összecsomózott ágyneműhuzatokon, amelyek azonban elszakadtak. A fiatalember lezuhant, lábán többszörös törést szenvedett. Március elején egy 18 éves örmény fiatalember a köln-bonni repülőtéren egy korláton átugorva hét métert zuhant. Ő is a kitoloncolást akarta elkerülni, és lábtörést szenvedett.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Saint-Nazaire, 2016. március 11.
A Royal Caribbean International (RCI) amerikai hajótársaság által közreadott kép a Harmony of the Seas óceánjáróról, amely elsõ próbaútjára indul a franciaországi Saint-Nazaire-ben mûködõ STX hajógyárból 2016. március 10-én. A 120 ezer tonnás, 362 méter hosszú, 16 emeletes, egymilliárd eurós költséggel megépített Harmony of the Seas a világ legnagyobb óceánjárója. (MTI/EPA/Royal Caribbean International/Bernard Biger)A büdös életbe nem látott még ekkora óceánjárót!
Rendőrnek öltözve támadtak migránsokra Calais-ben