Nagyvilág

Több verekedés volt menekülttáborokban

Újabb incidensek történtek Németországban a menekültválsággal kapcsolatban, pénteki rendőrségi jelentések szerint egy bajorországi menedékkérő-befogadó állomáson tömegverekedés történt, Münchennél pedig egy elutasított menedékkérő kiugrott egy vonatból és meghalt.

Az Ergoldingban működő befogadóállomáson péntekre virradóra éjjel több kisebb összetűzés után egymásnak esett egy csoport szíriai és egy csoport afgán menedékkérő. Tizenegy ember megsérült, ketten súlyosan, az egyiket késsel ejtett sebekkel, a másikat fejsérüléssel szállították kórházba. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Öt gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Péntek reggel München közelében egy Veronából érkező éjszakai vonaton rendőrök felfigyeltek egy fiatalemberre, aki megpróbált elrejtőzni. Miközben papírjait vizsgálták, a 17 éves egyiptomi fiú elrohant, feltépte a szerelvény ajtaját és kiugrott. Halálos sérüléseket szenvedett. Korábban a hatóságok már feltartóztatták és felszólították, hogy térjen vissza Ausztriába, ahonnan belépett Németországba. Valószínűleg a kitoloncolás veszélye miatt akart elmenekülni a rendőrök elől.

Az utóbbi hetekben több hasonló eset történt Németországban. Februárban Rostockban egy 21 éves albán fiatalember eltorlaszolta hatodik emeleti szállása bejáratát a hazatoloncolására érkező rendőrök előtt, és megpróbált az ablakból leereszkedni összecsomózott ágyneműhuzatokon, amelyek azonban elszakadtak. A fiatalember lezuhant, lábán többszörös törést szenvedett. Március elején egy 18 éves örmény fiatalember a köln-bonni repülőtéren egy korláton átugorva hét métert zuhant. Ő is a kitoloncolást akarta elkerülni, és lábtörést szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik