Nagyvilág

A büdös életbe nem látott még ekkora óceánjárót!

Hatalmas számokkal lehet dobálózni, ha a világ legnagyobb személyszállító hajójáról, a Harmony of the Seasről beszélünk. A hajó végre a szárazdokkból a vízbe került, kezdődik a próbaút.

Megkezdte első próbaútját a világ legnagyobb óceánjárója a nyugat-franciaországi partoknál. Több ezer ember gyűlt össze csütörtökön Saint-Nazaire kikötőjében, hogy végignézze a 70 méter magas Harmony of the Seas vízrebocsátását. A 362 méter hosszú, 16 emeletes óceánjáró próbaútja vasárnapig tart.

Az egymilliárd euróért (310 milliárd forint) megrendelt hajó a tengeri üdültetéssel foglalkozó Royal Caribbean International (RCI) számára épül. A 120 ezer tonnás járművet várhatóan két hónapon belül leszállítják az amerikai cégnek.

Saint-Nazaire, 2016. március 11. A Royal Caribbean International (RCI) amerikai hajótársaság által közreadott kép a Harmony of the Seas óceánjáróról, amely elsõ próbaútjára indul a franciaországi Saint-Nazaire-ben mûködõ STX hajógyárból 2016. március 10-én. A 120 ezer tonnás, 362 méter hosszú, 16 emeletes, egymilliárd eurós költséggel megépített Harmony of the Seas a világ legnagyobb óceánjárója. (MTI/EPA/Royal Caribbean International/Bernard Biger)
MTI/EPA/Royal Caribbean International/Bernard Biger

Miután teljesen elkészült, a Harmony of the Seas hatezernél is több utas és nagyjából kétezer fős személyzet szállítására lesz alkalmas – írta a BBC News. A gigantikus óceánjáró már hónapok óta a francia kikötőváros nevezetessége, utazási irodák naponta visznek kíváncsi turistákat a sétahajóhoz, ami nagyobb, mint Saint-Nazaire bármely épülete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik