Külföld

Csaknem egymillió menekült érkezett Görögországba 2015 utolsó negyedévében

24.hu
24.hu

2016. 03. 10. 14:23

A hideg hónapokban is magas számú, csaknem fél millió illegális bevándorló érte el Görögországot 2015 utolsó három hónapjában. A nyugat balkáni útvonalon a szám lényegében ugyanennyi – írta meg a Frontex összesítése alapján a Reuters.

Az európai határőrizeti ügynökség adatai szerint Törökországból összesen 484 ezer menekült lépett a görög szigetekre tavaly október és december között, míg a nyugat-balkáni útvonalon 466 ezer bevándorlót regisztráltak. Ők valószínűleg Szerbián keresztül utaztak és Horvátországban léptek be újra az EU-ba.

Ez a 978 ezer csak azoknak a száma, akik a zöldhatáron, nem pedig a hivatalos határátkelő helyeken jöttek az EU-ba, mégis rekordnak számít a Frontex 2007-től kezdődő adatgyűjtési történetében. A Törökországból Görögországba érkezők közül 46 százalék vallotta magát szírnek, és 28 százalék afgánnak.

A Líbiából Olaszországba vándorlók mutatói némi esést mutatnak, ugyanakkor a Marokkóból Spanyolországba érkezők száma, ha nem is drámaian, de nőtt. A nyugat-mediterrán térségben kétezer-nyolcszáz illegális határátlépést rögzítettek, dupláját az előző év hasonló szakaszához képest.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.