Nagyvilág

Az elnökválasztás legjobb helyreigazítása

A Wired megnyerte mára az interneteket egy Donald Trumppal kapcsolatos, inkább vicces, mint kínos hibával.

Az amerikai techmagazin szerdán tett közzé egy cikket arról, hogy a 2016-os elnökválasztás alatt hogyan lesznek netes virálhősök „marginális” alakokból, elhomályosítva a kampányoló jelölteket. És ezt Donald Trumpra, és a szuperkeddi előválasztás utáni győztes sajtótájékoztatóján a mögötte furcsa arckifejezéssel álló Chris Christie New Jersey-i kormányzóra húzták fel. Mert a netezők inkább Christie arcával foglalkoztak, és nem Trumppal – feltehetően a kampánystratégák legnagyobb sajnálatára.

A Wired cikkével csak egy gond volt. Trump neve helyett az szerepelt, hogy „Valaki Kicsi Kezekkel”. Ez azonban nem volt szándékos, ahogy a Wired a cikk végén egy már a neten futótűzként terjedő helyreigazításában egyértelművé tette. Mint írták:

„Figyelmetlenségből, a szerkesztés közben  véletlenül installált Chrome-kiegészítés miatt, a Donald Trump név hibásan a „Valaki Kicsi Kezekkel” kifejezésre lett cserélve a cikk egy korábbi verziójában.”

A kérdéses Chrome-kiegészítő – amit itt lehet letölteni – egy dolgot tesz: kicseréli Donald Trump nevét a már említett kifejezésre. A program pedig nem csak a szerdai cikkben viccelte meg a Wired szerkesztőit. Ahogy azt a Gizmodo szemfüles újságírói kiszúrták, egy hétfői cikkükben ugyanez a hiba történt.

Trump és az ő kicsi kezei azután kaptak nagy figyelmet, hogy Marco Rubio – amikor még úgy gondolta, humorral győzheti le riválisát – a kézméretével támadta a milliárdost, utalva arra, a kis kéz azt jelzi, más testrésze is kicsi Trumpnak (Igen, Rubio roppant felnőttesen gyakorlatilag „lekispöcsűzte” Trumpot)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik