Nagyvilág

Sorozatos támadások Izraelben, egy amerikai turista meghalt

Kedd este másfél órán belül három merényletet követtek el palesztinok, egy amerikai turistát is halálra késeltek.

Alig másfél óra leforgása alatt három támadást követtek el palesztinok Izraelben – egy halálos áldozat és legalább 13 sérült van. A támadásokat Joe Biden amerikai alelnök jaffai látogatására időzítették.

Biden Jaffában a Peres Béke Központot látogatta meg, innen alig egy mérföldre, a város kikötője közelében késsel támadt egy kapucnis fiatal több emberre. A palesztin tettes az óvárosban kezdte a támadást, majd a tengerparti sétányon rohant végig, és megszúrt, akit csak ért, mielőtt végeztek vele. Útvonalát vértócsák jelezték, a sebesültek közül négynek súlyos az állapota – tudósít az MTI. A rendőrség csak annyit közölt róla, hogy “terrorista”.

Korábban a nap folyamán egy palesztin nő is késeléssel próbálkozott Jeruzsálem keleti felében, de sikertelenül. Őt is agyonlőtték. Petah Tikvában egy italboltban támadtak meg egy férfit, aki a bolt tulajdonosával közösen legyűrte a támadót, akit végül saját fegyverével szúrtak agyon. Jeruzsálemben rendőrökre nyitott tüzet egy 25 éves kelet-jeruzsálemi támadó, két rendőrt súlyosan megsebesített, majd saját magával is végzett. (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik