Külföld

Sorozatos támadások Izraelben, egy amerikai turista meghalt

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 03. 08. 19:46

Kedd este másfél órán belül három merényletet követtek el palesztinok, egy amerikai turistát is halálra késeltek.

Alig másfél óra leforgása alatt három támadást követtek el palesztinok Izraelben – egy halálos áldozat és legalább 13 sérült van. A támadásokat Joe Biden amerikai alelnök jaffai látogatására időzítették.

Biden Jaffában a Peres Béke Központot látogatta meg, innen alig egy mérföldre, a város kikötője közelében késsel támadt egy kapucnis fiatal több emberre. A palesztin tettes az óvárosban kezdte a támadást, majd a tengerparti sétányon rohant végig, és megszúrt, akit csak ért, mielőtt végeztek vele. Útvonalát vértócsák jelezték, a sebesültek közül négynek súlyos az állapota – tudósít az MTI. A rendőrség csak annyit közölt róla, hogy “terrorista”.

Korábban a nap folyamán egy palesztin nő is késeléssel próbálkozott Jeruzsálem keleti felében, de sikertelenül. Őt is agyonlőtték. Petah Tikvában egy italboltban támadtak meg egy férfit, aki a bolt tulajdonosával közösen legyűrte a támadót, akit végül saját fegyverével szúrtak agyon. Jeruzsálemben rendőrökre nyitott tüzet egy 25 éves kelet-jeruzsálemi támadó, két rendőrt súlyosan megsebesített, majd saját magával is végzett. (The Guardian)

Kommentek

Rejtélyes radioaktív sugárzást mértek Finnország felett
„Nem vagyok olyan borzalmas ember” – mondta a horrorfogorvos