Nagyvilág

Motorosbanda tagjával végezhetett az öngyilkos ausztrál ámokfutó

Öngyilkos lett az a férfi, aki órákig készenlétben tartotta a rendőrséget egy sydney-i gyárnál, közölték az ausztrál hatóságok. Egy másik embert is magával vitt a túlvilágra.

A merénylő hétfőn reggel nyitott tüzet egy iparterületen, melynek során egy embert megölt, kettőt megsebesített – számolt be a BBC. A rendőrség körbevette a gyárat a város dél-nyugati részén elterülő ipari parkban lévő gyárat. Wayne Williams nem sokkal azután végzett magával, hogy három embert láttak távozni az épületből, akik egy rendőrségi járműbe szálltak be. Azt, hogy túszok voltak-e, egyelőre nem erősítették meg.

A férfi indítékai ismeretlenek, azonban a Sydney Morning Herald ausztrál híroldal szerint Williams egy motoros banda tagja volt, míg áldozata egy másik csapathoz tartozott.

A támadásban megsérült két másik embert kórházba szállították, a BBC információi szerint állapotuk stabil. Egyikükön sürgős életmentő műtétet hajtottak végre, míg a másik könnyebb sérülésekkel megúszta.

A rendőrségi jelentések szerint a férfi automata fegyvert használt. Az incidens után végül egy embert vettek őrizetbe, mivel hátráltatta a nyomozást.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik