Nagyvilág

Egy hónapig volt egy meghibásodott lift foglya egy nő

A kínai hatóságok őrizetbe vettek több liftszerelőt, akik a gyanú szerint hanyagságukkal megöltek egy 43 éves nőt. A meg nem nevezett áldozat oszlásnak indult holttestét hétfőn találták meg a Hszian városában található társasház liftjében – jelentette vasárnap a kínai állami média.

A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint a nő több mint 30 napig volt a lift foglya a házban, ahol lakott. A lakók elmondása szerint az épületben két lift van. Azt, amelyikben a nő holttestét megtalálták, január végén üzemen kívül helyezték. Egy lakó a mentősöktől úgy értesült, hogy a lift belseje teli volt annak nyomaival, ahogy a nő megpróbált kétségbeesetten kijutni.

woman-trapped-in-elevator-11
A lift, ahol egy hónap után megtalálták az ott rekedt nő holttestét

Hszian város érintett kerületének közleménye szerint a nő azután lett a lilft foglya, hogy szerelőket hívtak ki egy meghibásodás kijavítására. A munkások azonban csak áramtalanították a szerkezetet, majd anélkül távoztak, hogy hozzányúltak volna a lifthez. Közben azonban elfelejtettek meggyőződni arról, hogy nem maradt-e a fülkében valaki.

Az áldozatra csak március elsején találtak rá a szerelők, amikor a februári tavaszünnepi hosszú szabadság után visszatértek, és a javításra kivonultak. A rendőrség kizárta, hogy szándékos emberölés történt volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik