Nagyvilág

Vagyont érő aranyrudat találtak egy ház felújítása közben kanadai csőszerelők

A második munkanapját töltötte Alif Babul kis ingatlanfelújító cégénél Dean Materi. Egy régi ház fürdőszobáján dolgoztak a kanadai Calgaryban. Materinek nagyon jól jött a meló: már azóta nem keresett semmit, hogy novemberben egyik napról a másikra kirúgták a daruipari állásából.

Egy kupac törmelékben aztán mintha megcsillant volna valami. Materi azt hitte valamilyen réz alkatrész, úgyhogy nem is foglalkozott vele, amíg el nem kezdte kilapátolni a törmeléket. Akkor érezte, hogy az a darab sokkal nehezebb a kelleténél.

Felvette a téglaformájú tárgyat, kicsit letisztogatta, és rájött, hogy egy egykilós aranytömböt tart a kezében: bele volt nyomva a súly, egy sorozatszám, és egy ismert ékszerészcég emblémája. Az aranyrúd jelenleg 50 ezer kanadai dollárt (nagyjából 10 millió forintot) ér.

Babul és Materi, bár nem tagadják, hogy nagy volt a kísértés, de szóltak a ház tulajdonosának az aranyról, aki megerősítette, hogy a családja kereste már egy ideje. A vízvezeték-szerelők szerint az aranyrudat valaha pezsgőfürdőkád alá rejtette el valaki, csak a motor vibrációja miatt elvándorolt a helyéről.

Az egykilós aranyrúd rögtön a Babul cége által talált tárgyak listájának élére ugrott: eddig egy ritka, eredeti kiadású Daredevil képregénysorozat volt a legértékesebb.

(via Calgary Herald)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik