Nagyvilág

Szívroham végzett a szellemhajó múmiájával

Megoldódott a sodródó hajóján mumifikálódott tengerész titka.

A napokban találták meg az 59 éves Manfred Fritz Bajorat holttestét egy törött árbocú, sodródó hajón a Fülöp-szigetek közelében. Halálának okát, idejét és körülményeit is rejtély övezte.

A boncolás mostanra tisztázta, hogy szívroham végzett vele körülbelül hét nappal a megtalálása előtt, a sós tengeri levegő mumifikálhatta ilyen gyorsan. A férfi pucér, mumifikálódott testét a hajókabinban, a hajó rádió-adóvevő készüléke mellett, az asztalra könyökölve találták meg.

Német sajtójelentések szerint a kalandor 20 éve kezdte járni a világtengereket feleségével, Claudiával, házasságuk azonban nem élte túl a magányos hajózással járó nehézségeket, 2008-ban szakítottak. A nő két évvel később meghalt rákban, a férfi tovább hajózott Európa és a csendes-óceáni szigetek között.

A Fülöp-szigeteki hatóságok szerint nincs jele annak, hogy Bajorat bárkivel kapcsolatot létesített volna azóta, hogy egy éve születésnapi jókívánságait küldte egy barátjának a Facebookon. Egyelőre nem tudni azt sem, hogy halála előtt a férfi próbált-e segélykérő jeleket leadni. A jachton nem találtak sem fegyvert, sem bizonyítékot más ember jelenlétére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik