Külföld

Halott feleségének írt a tengeri múmia

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 02. 07:24

Néhány napja a Fülöp-szigetek közelében találtak rá a törött árboccal hánykolódó vitorlásra. A hajóban egy asztalnál, a rádió mellett ülve egy férfi mumifikálódott teste volt – feltehetően álmában érte a halál, testét a szél, és a sós tengeri levegő konzerválhatta. Minden más rejtély.

Nem tudni, hogyan, mitől és mikor halt meg a – hajón talált papírok alapján beazonosított – Manfred Fritz Bajorat. Az utolsó életjel róla feleségének írt szerelmes üzenet az utolsó életjel róla, amit egy tengerészek által használt internetes fórumon, a kaktusguenther.de portálon hagyott hat éve meghalt hitvesének. Mivel az üzenet egyértelműen a halott asszonynak szól, biztos, hogy a hajós 2010-ben még életben volt – írja a Blikk.

Harminc évig jártunk együtt ugyanazon az úton. De végül a démonok erősebbek voltak, mint az élni akarás. Elmentél. Kívánom, hogy lelked békére leljen. A te Manfredod

– fogalmazott Bajorat a búcsúüzenetben.

A rejtélyes levél és a kísértethajóban talált rendetlenség arra utal, hogy felesége, Claudia távozása, majd halála után Bajorat depresszióba esett. A pár húsz éve járta a világ tengereit, ám 2008-ban az asszony elhagyta Bajoratot, két évre rá pedig rákban halt meg.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Észak-Korea otthagyta az ENSZ ülését
An AFP editor looks at Osama Bin Laden appearing in a video document linked to "Bin Laden's Bookshelf," a package of declassified material posted on the website of the Office of the Director of National Intelligence May 20, 2015 in Washington, DC. In the unreleased video Bin Laden appears to stumble delivering a speech. The CIA declassified an Al-Qaeda recruitment form and around 100 other documents from Bin Laden's archive on May 20, 2015, allowing an insight into his thinking in his final years. The documents were among intelligence materials seized by US commandos on May 2, 2011 after they stormed Bin Laden's hideout in the Pakistani town of Abbottabad and shot him dead. AFP PHOTO / AFP / EVA HAMBACHBin Laden attól félt, hogy felesége fogsorába lehallgató berendezést építettek