Nagyvilág

Halott feleségének írt a tengeri múmia

Néhány napja a Fülöp-szigetek közelében találtak rá a törött árboccal hánykolódó vitorlásra. A hajóban egy asztalnál, a rádió mellett ülve egy férfi mumifikálódott teste volt – feltehetően álmában érte a halál, testét a szél, és a sós tengeri levegő konzerválhatta. Minden más rejtély.

Nem tudni, hogyan, mitől és mikor halt meg a – hajón talált papírok alapján beazonosított – Manfred Fritz Bajorat. Az utolsó életjel róla feleségének írt szerelmes üzenet az utolsó életjel róla, amit egy tengerészek által használt internetes fórumon, a kaktusguenther.de portálon hagyott hat éve meghalt hitvesének. Mivel az üzenet egyértelműen a halott asszonynak szól, biztos, hogy a hajós 2010-ben még életben volt – írja a Blikk.

Harminc évig jártunk együtt ugyanazon az úton. De végül a démonok erősebbek voltak, mint az élni akarás. Elmentél. Kívánom, hogy lelked békére leljen. A te Manfredod

– fogalmazott Bajorat a búcsúüzenetben.

A rejtélyes levél és a kísértethajóban talált rendetlenség arra utal, hogy felesége, Claudia távozása, majd halála után Bajorat depresszióba esett. A pár húsz éve járta a világ tengereit, ám 2008-ban az asszony elhagyta Bajoratot, két évre rá pedig rákban halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik