Külföld

A bolgár kormány is megerősíti a határőrizetet

24.hu
24.hu

2016. 03. 02. 19:36

A kormányfő gyakorlatot rendelt el a rendőrségnek és a hadseregnek, a nemzeti ünneptől függetlenül.

Bulgária szigorítja a Macedóniával és Görögországgal közös határainak ellenőrzését a menekültválság miatt. Bojko Boriszov kormányfő szerdára és csütörtökre a rendőrség és hadsereg részvételével kétnapos közös gyakorlatot rendelt el a kritikus határszakaszokon – derült ki a bolgár kormány szerdai ülésének jegyzőkönyvéből.

Csütörtökön ugyan Bulgáriában négynapos ünnep kezdődik, de a miniszterelnök azt mondta: a menekültek tekintetében nincsenek ünnepnapok.

A hatóságok visszatoloncolják a Törökországból vagy Görögországból érkező illegális bevándorlókat. A bolgár parlament a múlt héten engedélyezte a hadseregnek, hogy őrizzék a határt, a törvényhozás képviselői egyhangúlag hagyták jóvá a szükséges törvénymódosítást.

Bulgária ugyan kívül esik a nyugat-balkáni menekültútvonalon, de attól tartanak, hogy nagy számban érkezhetnek emberek azután, hogy Macedónia szigorított a határellenőrzésen, és emiatt több mint tízezer menekült rekedt Görögországban. A hatóságok jelenleg azon is fáradoznak, hogy meghosszabbítsák a 2014 közepén emelt 30 kilométer hosszú kerítést a török határon. (MTI)

Kommentek

Szakállas vicc elevenedett meg egy kárpátaljai faluban
Menekült gyerekek (Array)A menekült gyerekek védelmére szólított fel az Európa Tanács