Nagyvilág

Tűzszünet Szíriában: újságírók mellett csapódtak be lövedékek

Tüzérségi lövedékek csapódtak be egy külföldi újságírókból álló csoport mellett kedden az északnyugat-szíriai Latakia tartományban, a török határhoz közeli Kaszab városában; a sajtósok az orosz védelmi és a külügyminisztérium szervezésében látogattak oda. A 33 fős csoport bolgár, német, görög, amerikai, kínai, orosz és kanadai tagjai fejvesztve menekültek fedezékbe, miután Kaszab utcáin lövedékek csapódtak be – írta az AP amerikai hírügynökség.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov tábornok közölte, hogy nagyjából 8 találat érte a várost, és az újságírók 150-400 méterre tartózkodtak a becsapódásoktól. Elmondása szerint néhányan közülük könnyebb sebesüléseket – Konasenkov szerint “horzsolásokat” – szenvedtek. A sajtó munkatársait az orosz légierő elszállította a városból.

Konasenkov közölte, hogy a tüzérségi támadás a török határhoz közeli Idlíb tartományban lévő Dama település környékéről jött. A szíriai hadsereg tudomása szerint az an-Nuszra Front hajtotta végre. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnyának számító szervezetre nem vonatkozik az orosz-amerikai megállapodáson nyugvó, szombaton hatályba lépett tűzszünet.

Képünk illusztráció.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik