Nagyvilág

Egy 16 éves svéd lány elszökött otthonról, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz

Az egész sztori ott kezdődik, hogy Marlin Stivani Nivarlain barátja elkezdett Iszlám Állam videókat nézni az interneten. A fiú egyre többet mesélt Marlinnak a terrorszervezetről és arról, hogy milyen kalandos annak az élete, aki csatlakozik hozzájuk. Egy idő után szinte csak erről beszélgettek, míg a fiú egy napon megkérdezte, hogy nem szöknek-e meg, hogy csatlakozzanak az ISIS-hoz.

Persze, miért ne?

Felelt a lány, majd egy kis idő múlva már úton voltak egy Iszlám Állam fennhatósága alá tartozó iraki városba, Mosulba. Marlinnak eleinte tetszett, hogy együtt lehet a barátjával, de egy kis idő után hiányolta azokat a dolgokat, amik otthon megvoltak. A lakásban, amiben laktak nem volt bekötve sem a víz, sem a gáz, ráadásul fűteni sem tudtak. A végén már pénzük sem volt semmire, ezért a lány ahogy telefon közelébe került, felhívta az aggódó szüleit, hogy haza szeretne menni.

Marlin a kiszabadítása után egy kurd hírtelevíziónak elmondta, hogy fogalma sem volt arról, hogy mit csinál az Iszlám Állam, vagy hogy egyáltalán mi azaz iszlám.

Gawker

Ajánlott videó

Olvasói sztorik