Nagyvilág

Illegális bevándorlókkal dolgoztatott Donald Trump

A csütörtöki tévévitában azzal ütötte el a vádakat, hogy ez már régen volt, és akkor még más világ volt más törvényekkel.

Miközben Donald Trump az illegális bevándorlás ádáz ellenségének mutatja magát a republikánus elnökjelöltségért folytatott harcban, egyik nagy ellenfele, Marco Rubio szenátor azzal állt elő a csütörtöki tévévitában, hogy a milliárdos maga is illegális vendégmunkásokkal dolgoztatott, amiért meg is büntették egymillió dollárra. „Maga itt az egyetlen ezen a színpadon,akit valaha megbüntettek azért, mert illegálisan dolgoztatott embereket” – mutatott rá Rubio Trumpra, majd így folytatta:

Munkásokat bérelt fel Lengyelországból. Utána lehet nézni. Biztos vagyok abban, hogy az emberek már írják is a keresőbe, hogy Trump, lengyel munkások. És már látják is, hogy egymillió dollár büntetést kellett fizetnie, mert illegálisan dolgoztatott embereket.

Trump azzal igyekezett elütni a vádakat, hogy ez az eset már régen történt. „Előhúz itt valamit harminc évvel ezelőttről, ami teljesen jól működött. Mindenki boldog volt vele. Amúgy is, a törvények akkor teljesen mások voltak, az egy teljesen más világ volt” – reagált a milliárdos.

A Fehér Ház szomszédságában is illegálisan dolgoztathatott

Donald Trump tervei között szerepel egyébként, hogy ezer mérföld hosszan falat húzna a mexikói határra, hogy kívül tartsa az illegális bevándorlókat. Rubio azt mondta: „Ha a falat is úgy építi meg, mint a Trump Tower-t, akkor azon is illegális bevándorlók fognak dolgozni. Még egyszer, írják be a Google-be, hogy Donald Trump, lengyel munkások” – biztatta a nézőket.

Trump ellen még az 1980-as években indult eljárás, mert papírok nélküli lengyel munkásokat dolgoztatott Manhattanben, a Trump Tower építésekor. A pereskedés egészen 1999-ig húzódott, külön megállapodással zárult, de ennek részleteit nem hozták nyilvánosságra. Tavaly az a hír is napvilágot látott, hogy szintén vendégmunkások dolgozhattak egy Donald Trump tulajdonában lévő washingtoni luxusszálló építésén, ami mindössze hat háztömbnyire van a Fehér Háztól.

F betűs szó

A csütörtöki tévévitát követően egyébként Vicente Fox egykori mexikói elnök is reagált Trump azon kijelentésére, hogy falat húzna a mexikói határra, és azt Mexikóval fizettetné ki. Szó szerint ezt mondta:

Én nem fogok fizetni a kibaszott falért, fizessen ő, neki van pénze.

Azt is mondta, hogy szerinte Trump egyáltalán nem republikánus, amiket mond, azok nem a republikánus elveket követik. És nem is demokrata, Trump csupán önmaga, egy egocentrikus ember –tette hozzá.

Trump a volt mexikói elnök kijelentésére annyit reagált a Twitteren, hogy

Vincente Fox felháborító módon használta az F betűs szót, amikor a falról beszélt. Bocsánatot kell kérnie! Ha én tettem volna, nagy felzúdulás lenne!

(The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik