Külföld

Finnországból szóltak be Orbán népszavazására

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 02. 25. 16:43

Ők is szavazhatnának arról, hogy fizessenek-e Magyarországnak.

A finn pénzügyminiszter uniós tanácsadójának figyelmét is felkeltette Orbán Viktor népszavazási kezdeményezése. A magyar miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy megkérdezik a választókat arról, hogy „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Pasi Rajala a Twitteren teszi fel a kérdést: tartsanak-e a finnek is népszavazást? Az általa felvetett kérdés pedig ez lenne:

Egyetért-e ön azzal, hogy Finnország és mások 22 milliárd eurót fizetnek Magyarországnak a strukturális alapokba és 3,45 milliárd eurót vidékfejlesztésre?

Lázár János még egy decemberi Kormányinfón beszélt arról, hogy 2500 milliárd forinttal járultunk hozzá az uniós kasszához és 9100 milliárd forintot vettünk ki a 2007-2013-as támogatási ciklusban. Hozzátette: ha hozzávesszük, hogy mennyi vámról mondtunk le, a két összeg már nem tér el annyira egymástól, de nettó befizetők vagyunk.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Dimitris Avramopoulos , EU commissioner for Migration and home affairs in Brussels, Belgium on 10.02.2016 Avraopoulos delivered remarks on the implementation of priority actions within the scope of an European Agenda on Migration.  by Wiktor DabkowskiAz uniós biztos nem érti Orbán kvótanépszavazását, de magyar ügynek tekinti
Brüsszelben magyarázatot várnak Orbán népszavazására