Nagyvilág

Tíz évet kapott az emberrabló svéd orvos

Tíz év börtönbüntetéssel sújtott a stockholmi bíróság egy orvost, aki elrabolt egy nőt, és egy héten át fogva tartotta őt egy hangszigetelt föld alatti helyiségben.

A vádlott, Martin Peter Trenneborg beismerte az emberrablást, de azt nem, hogy meg is erőszakolta a nőt, a bíróság pedig az utóbbi vádpontban felmentette. Az ügyészség azt állította, hogy az orvos éveken át fogva akarta tartani a nőt, hogy barátnőjévé tegye.

A stockholmi kerületi bíróság ítélete szerint a vádlott aprólékosan, hosszú időn át tervezte a bűncselekményt, és komoly veszélynek tette ki az áldozatát azzal, hogy begyógyszerezte, és nagyon rideg körülmények között tartotta őt fogva a fénymentes és hangszigetelt bunkerben. A törvényszék nem talált enyhítő körülményt, holott elismerte, hogy a vádlott könnyebb elmezavarban szenved.

A 38 éves stockholmi orvos az interneten ismerkedett meg áldozatával, Stockholmban találkozott vele, nyugtatót adott be neki, majd kerekesszékkel a gépkocsijához tolta a bódult nőt, és elszállította a fővárostól mintegy 550 kilométerre fekvő eldugott házánál létesített bunkerbe. A férfi éveken át építette a föld alatti helyiséget, elektromos zárakkal látta le. A bunkernek több szobája és vécéje is volt, illetve egy kisebb udvar is tartozott hozzá.

Az orvos úgy bukott le, hogy megijedt, amikor megtudta, a rendőrség keresi a nőt, ezért áldozatát egy stockholmi rendőrkapitányságra vitte, azt kérve tőle, mondja azt, hogy teljesen önszántából vett részt az általa kiötlött tervben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik