Nagyvilág

Tíz év börtönt kapott a svéd orvos, aki elrabolt egy nőt

Évekig tervezgette a bűncselekményt, bunkert épített áldozatának, de egy hét múltán megijedt és elengedte.

Tíz év börtönbüntetéssel sújtották Stockholmban azt a svéd orvost, aki elrabolt egy nőt, és egy hétig fogva tartotta egy föld alatti bunkerben. A férfi éveken át építette a földalatti helyiséget, melyet elektromos zárakkal látott el.

Martin Peter Trenneborg beismerte az emberrablást, de azt nem, hogy meg is erőszakolta a nőt. Az utóbbi vádpontban a bíróság fel is mentette. Ugyanakkor a bűncselekményt hosszú időn át, aprólékosan tervezgette, és komoly veszélynek tette ki áldozatát azzal, hogy begyógyszerezte, és rideg körülmények között tartotta fogva a fénymentes és hangszigetelt bunkerben. A törvényszék nem talált enyhítő körülményt, noha kiderült: a vádlott könnyebb elmezavarban szenved.

A 38 éves stockholmi orvos az interneten ismerkedett meg az áldozatával, akit barátnőjévé akart tenni. Nyugtatót adott be neki, kerekesszékkel az autójához tolta és elvitte a Stockholmtól mintegy 550 kilométerre fekvő házához. Úgy bukott le, hogy megijedt, amikor megtudta: a rendőrség keresi a nőt, ezért visszavitte Stockholmba és azt kérte, mondja a rendőröknek azt, hogy önszántából ment el. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik