iszlam-allam(1)(430x286).jpg (Array)
Külföld

Marokkóban akart támadni az Iszlám Állam

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 02. 19. 19:37

Merényletekre készült az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet Marokkóban, de a hatóságok leleplezték az összeesküvést – közölte az arab ország egyik belbiztonsági vezetője pénteken. A terrorista sejt érzékeny célpontok, köztük szállodák, fontos polgári és katonai vezetők ellen tervezett támadásokat, beleértve az öngyilkos robbantást is. Ez volt eddig a legveszélyesebb felszámolt terrorista sejt Marokkóban – mondta újságíróknak Abdelhak Hiame, a belbiztonsági szolgálatok egyik vezetője.

Az öngyilkos merényletet egy 16 éves fiú hajtotta volna végre, akit intenzív kiképzésnek vetettek alá. A sejt fegyvereit és hozzájuk a lőszert Líbiából csempészték be Marokkóba. A csütörtökön letartóztatott tíz gyanúsított között van francia állampolgár is – közölte a belügyminisztérium.

Hiame elmondta azt is, hogy a sejt vezetőjét Dzsadida városban, Rabattól 190 kilométerre délnyugatra fogták el. A rejtekhelyén jelentős mennyiségű lőfegyvert és lőszert találtak. A rendőrség sokkolókat, robbanószer előállításához felhasználható vegyszereket, szálfegyvereket (ütésre, szúrásra, vágásra alkalmas fegyvereket), katonai egyenruhákat és az Iszlám Állam lobogóját is lefoglalta.

Marokkó egyre nagyobb fenyegetést lát az Iszlám Államban. A belügyminisztérium közlése szerint 2013 óta 31 terrorista sejtet számoltak fel az országban.

Képünk illusztráció.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Megerőszakoltak egy nőt egy belgiumi menekültszállás pincéjében
Pristina, 2016. február 19.
Könnygáz füstje gomolyog a koszovói parlament üléstermében Pristinában 2016.február 19-én, miután ellenzéki képviselõk könnygázpalackokat dobtak képviselõtársaik közé. Az ellenzéki képviselõk a Szerbiával kötött, 2015. augusztus 25-i brüsszeli megállapodás ellen tiltakoztak. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)Visszatért a régi jó könnygáz a koszovói parlamentbe