Külföld

Blokád alá vették egy menekültszállást Németországban

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 02. 19. 20:43

Szászország tartományban tüntetők blokád alá vettek egy menedékkérőknek kialakított szállást, egy másik szállást pedig megpróbáltak felgyújtani.

A cseh határon fekvő Rechenberg-Bienenmühlben nagyjából száz tüntető autókkal lezárta a szálláshoz vezető utat, és feltartóztatta az első lakókat szállító buszt. A blokádot a rendőrség nyomására számolták fel. A rendőrség köznyugalom megzavarása, a gyülekezési jogról szóló törvény megsértése és bűncselekménnyel fenyegetés gyanúja miatt nyomozást indított a csütörtök este történt incidens miatt.

Pénteken az interneten elterjedt egy videofelvétel, amelyen megrettent, síró menedékkérők láthatóak a buszon, amelyet üvöltöző tömeg vesz körül. Markus Ulbig tartományi belügyminiszter a felvételre reagálva közleményben szégyenletesnek nevezte a demonstrációt.

Péntek este elterjedt egy másik felvétel, amelyen egyebek között látható, ahogy egy rohamrendőr durván megragad, lerángat a buszról és betuszkol a szállásra egy fiatal menedékkérőt. A tartományi belügyminiszter az újabb felvételre újabb közleményben reagált, hangsúlyozta, hogy kielemzik a mintegy 30 rendőrt megmozgató bevetést, és a levonják a megfelelő következtetéseket.

A lengyel határ térségében fekvő Löbauban helyi fiatalok összeszólalkoztak a településen elhelyezett menedékkérők egy csoportjával, majd Molotov-koktélt hajítottak szállásukra. Személyi sérülés és nagyobb kár nem történt. Egy 16 és egy 26 éves feltételezett elkövetőt előzetes letartóztatásba helyeztek.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

ENSZ(1)(960x640).jpg (Array)Oroszország kérésére összeül az ENSZ Biztonsági Tanácsa
Moszkva, 2016. február 19.
Dmitrij Kamenyscsikot, a moszkvai Domogyedovo repülõtér tulajdonosát (j) kísérik rendõrök egy moszkvai kerületi bíróságon 2016. február 19-én. A vád szerint Kamenysik olyan biztonsági követelményeket szegett meg, amelyek közrejátszhattak a repülõtéren 2011-ben történt merényletben. A bíróság két hónapra, vagyis április 18-ig helyezte házi õrizetbe a repülõtér tulajdonosát. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)Házi őrizetbe helyezték a moszkvai reptér tulajdonosát