Nagyvilág

Csempészspermával cselezte ki a halált egy vietnami nő

Kábítószer-csempészetért ítélték halálra az akkor negyven éves Nguyen Thi Huet, 2014-ben, Vietnámban. A nőről, aki azóta a halálsoron várta a kivégzését, február 16-án kiderült, hogy várandós jelentette az ügyészség.

A gyanú szerint Hue egy 27 éves férfi elítélttől vásárolt spermával termékenyítette meg magát tavaly augusztusban. A nő ötvenmillió dongot (kb. 620 ezer forintot) fizetett a férfinek, aki két alkalommal adott át neki műanyag zacskóban egy-egy adag spermát, és egy-egy fecskendőt, amivel aztán Hue sikeresen megtermékenyítette magát.

Ha az áprilisban várható szülésig minden rendben megy, Hue beavatkozása életmentő volt. A vietnámi törvények szerint nem lehet halálra ítélni várandós nőt, vagy olyan anyát, akinek a gyermeke három évnél fiatalabb, halálbüntetését így nagy valószínűséggel életfogytiglani börtönbüntetésre változtatják majd. Miután az eset napvilágot látott, négy börtönőrt függesztettek fel hanyagságért.

Nem Hue volt az első nő Vietnámban, aki gyermekszüléssel próbálta megúszni a kivégzést. Még 2007 márciusában Nguyen Thi Oanh, egy szintén drogcsempészetért halálra ítélt nő az egyik férfi rabtársának fizetett azért, hogy lefeküdjön vele. Az a két őrt, akik félrenéztek az aktus alatt, börtönbüntetésre ítélték.

(via Than Nien News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik