Nagyvilág

Robbanás Ankarában: 28-an meghaltak

28-an meghaltak, 60-an megsérültek a robbantásban Ankarában– írja az Guardian.

A Washington Post jelentése szerint az ankarai kormányzó, Mehmet Kilicer arról is beszélt, hogy a robbantást egy gépkocsiba helyezett bomba okozta. A támadást csúcsforgalom idején hajtották végre mindössze 300 méterre a katonai parancsnokságtól egy laktanyánál. A török hadsereg szerint személyszállító katonai buszokat támadtak meg, amikor azok megálltak a közlekedési lámpánál. Az akciót “hitványnak és aljasnak” minősítették.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egyelőre nem tud arról, hogy lenne magyar áldozata vagy sérült. A tárca szerint a robbanás az ankarai magyar nagykövetségtől egy kilométerre történt, a helyszínen második robbantástól tartanak.

Török belbiztonsági források szerint a jelek arra utalnak, hogy a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezetet áll a terrortámadás mögött. Más biztonsági források a főként kurdok lakta Délkelet-Törökországban viszont úgy vélik, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet emberei voltak a tettesek.

A török kormány kiadott egy utasítást, amely megtiltja a sérültek és a halottak bemutatását a robbantás helyszínéről. Az előző támadáskor már érvényben volt a szabály.

A török miniszterelnök Ahmet Davutoglu törölte a Brüsszelbe tervezett utazását, helyette biztonsági tanácskozást tartanak Recep Tayyip Erdogan államfővel és más érintett vezetővel.

Hírünket folyamatosan frissítjük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik