Nagyvilág

Ennyi hó még Kanadában sem hullott soha

Rekordmennyiségű hó hullott a kanadai fővárosban, Ottawában, ahol hatvankilenc éve volt utoljára ekkora havazás – közölte a helyi meteorológiai intézet.

Negyvenhat centiméternyi hó hullott helyi idő szerint kedden hajnaltól estig. A korábbi rekordot 1947. március 2-án mérték, akkor 40,6 centiméternyi hó lepte be a várost.

A havazás folytatódott. Az előrejelzések szerint a hó vastagsága elérheti az ötven centimétert is. A meteorológusok korábban csak 20-40 centi hóra számítottak a környéken.

A havazás miatt hatalmas úttorlaszok keletkeztek, helyenként háromsávos utakon csak egy sáv járható. A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy ne használják járműveiket.

A közösségi közlekedés egyelőre még jár, de elég nagy késéssel. Reggel törölték az iskolabusz járatokat, és nincs kizárva, hogy szerdán a kanadai fővárosban zárva maradnak az iskolák.

Az ottawai repülőtéren több tucatnyi járatot töröltek. Az utasokat felkérték, hogy mielőtt a reptérre indulnak, tájékozódjanak járatukról. Egyes állami intézmények dolgozóikat hamarabb elengedték munkahelyükről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik