Külföld

Az oroszoknál robbantott volna az Iszlám Állam

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 17. 12:11

Terrorizmus miatt vádat emeltek az orosz hatóságok az Iszlám Állam hét feltételezett tagja ellen, akiket a múlt héten vettek őrizetbe az oroszországi Jekatyerinburgban, közölte szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A szóban forgó személyek Moszkvában, Szentpétervárott és Szverdlovszk megye központjában, Jekatyerinburgban akartak merényleteket elkövetni.

Az őrizetbe vetteknél tartott házkutatás során a hatóságok robbanószerkezetek készítésére alkalmas laboratóriumra bukkantak. A rejtekhelyen elektronikus gyújtószerkezeteket, lőfegyvereket, gránátokat, robbanószerkezetek alkotóelemeit, valamint szélsőséges ideológiát hirdető irodalmat foglaltak le.

A nyomozás feltárta, hogy a Törökországból érkezett iszlamisták a terrorcselekmények elkövetése után Szíriába akartak távozni, hogy részt vegyenek az Iszlám Állam harcaiban. A csoport Oroszország és a közép-ázsiai köztársaságok állampolgáraiból szerveződött.

Az orosz titkosszolgálatok adatai szerint az IÁ-ban egy különleges alegység tevékenykedik, amely oroszországi és európai terrorcselekményeket készít elő. A “Félkarú” ragadványnevén ismert Ahmed Csetajev vezette csoportban többségében észak-kaukázusiak vannak.

(MTI)

Kommentek

Az Apple-t nem érdekli a bírói döntés, nem hajlandó feltörni az Iphone-t
Ausztria nem tagja az Orbán-koalíciónak