kaszino(430x286).jpg (Array)
Külföld

Fegyveresek törtek be egy francia kaszinóba

24.hu
24.hu

2016. 02. 13. 15:40

Több tízezer eurót rabolt el négy fegyveres férfi szombatra virradóra egy dél-franciaországi kaszinóból. Az Aix-en-Provence városában lévő játékkaszinóba hajnali két óra körül tört be legalább három fegyveres férfi hatalmas pánikot keltve a mintegy 700 vendég körében. “A jól felfegyverzett férfiak Kalasnyikovokkal lőttek a levegőbe, a kaszinó vendégei az asztalok alatt próbáltak menedéket keresni” – mondta el egy szemtanú.

Helyi illetékesek közlése szerint a rablók kiiktatták a biztonsági rendszert, és mire a rendőrök néhány perc múlva kiérkeztek, a teljes kasszával nyomtalanul elmenekültek.  A lövöldözésben nem sebesült meg senki, 15 ember a kitört pánikban sérült meg könnyebben – közölte a rendőrség.

A kasszában több tízezer euró volt, a tettesek Marseille irányába menekültek el. Gépkocsijukat később felgyújtva találták meg a rendőrök, akik négy elkövetőt keresnek.

A kirabolt kaszinó mintegy 300 játékautomatát működtet, és már kétszer vált rablás célpontjává. Az első esetben, öt éve hasonló módon tízezer eurót zsákmányoltak a tettesek, néhány hónappal később ismeretlen nagyságú összeget vittek el.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Syrian refugees, stuck between the Jordanian and Syrian borders, wait to cross into Jordan, at the Hadalat border crossing, east of the Jordanian capital Amman, on January 14, 2016.
The number of Syrian refugees stuck on the border with Jordan has climbed from 12,000 to nearly 16,000 since December, the kingdom's government spokesman said on January 11. / AFP / KHALIL MAZRAAWIFrancia kormányfő: több menekültet nem tudunk befogadni
Járókelők mentették meg egy csatornába zuhant kocsi utasait