Nagyvilág

Fegyveresek törtek be egy francia kaszinóba

kaszino(210x140).jpg (Array)
kaszino(210x140).jpg (Array)

Több tízezer eurót rabolt el négy fegyveres férfi szombatra virradóra egy dél-franciaországi kaszinóból. Az Aix-en-Provence városában lévő játékkaszinóba hajnali két óra körül tört be legalább három fegyveres férfi hatalmas pánikot keltve a mintegy 700 vendég körében. “A jól felfegyverzett férfiak Kalasnyikovokkal lőttek a levegőbe, a kaszinó vendégei az asztalok alatt próbáltak menedéket keresni” – mondta el egy szemtanú.

Helyi illetékesek közlése szerint a rablók kiiktatták a biztonsági rendszert, és mire a rendőrök néhány perc múlva kiérkeztek, a teljes kasszával nyomtalanul elmenekültek.  A lövöldözésben nem sebesült meg senki, 15 ember a kitört pánikban sérült meg könnyebben – közölte a rendőrség.

A kasszában több tízezer euró volt, a tettesek Marseille irányába menekültek el. Gépkocsijukat később felgyújtva találták meg a rendőrök, akik négy elkövetőt keresnek.

A kirabolt kaszinó mintegy 300 játékautomatát működtet, és már kétszer vált rablás célpontjává. Az első esetben, öt éve hasonló módon tízezer eurót zsákmányoltak a tettesek, néhány hónappal később ismeretlen nagyságú összeget vittek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik