Külföld

CIA: az Iszlám Államnak van vegyi fegyvere

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 02. 12. 07:00

Az Iszlám Állam terrorszervezet rendelkezik vegyi fegyverekkel, és már több alkalommal használta is – közölte egy pénteken megjelenő interjúban John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója.

Az Iszlám Állam egyes esetekben vegyi fegyvert vetett be a csatatéren. A CIA úgy véli, hogy képes kis mennyiségben klórgázt és mustárgáz előállítani – mondta a CBS televíziónak az igazgató a műsor előzetese szerint.

A kérdésre, hogy a szervezet képes-e Irakon és Szírián kívüli használatra exportálni a vegyi fegyvert, Brennan azt válaszolta: lehetséges, hogy ez bekövetkezik. Éppen emiatt nagyon fontos, hogy elvágják a különféle szállítási útvonalait – tette hozzá. A szíriai polgárháború során az ellenfelek többször is megvádolták egymást azzal, hogy vegyi fegyvert vetnek be.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

akta (Array)Kórházi aktákból készítettek konfettit Dermbachban, nem kellett volna
(L-R) Russian Foreign Minister Sergei Lavrov, US Secretary of States John Kerry and UN Special Envoy for Syria Staffan de Mistura arrive for a news conference after the International Syria Support Group (ISSG) meeting in Munich, southern Germany, on February 12, 2016.  / AFP / Christof STACHEMegegyeztek a szíriai tűzszünetről a nagyhatalmak