Élő Külföld

Sanders nekiment a felső 1 százaléknak

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2016. 02. 10. 04:04

Az est nagy nyertesét, Bernie Sanderst is üdvrivalgás fogadta este fél 10-es (helyi idő) beszéde előtt. “Köszönöm New Hampshire” – mondta, majd gratulált Clintonnak és a támogatóinak, aztán persze a saját önkéntesei ezreinek is.

Együtt küldtek egy üzenetet a Wall Streettől Kaliforniáig, hogy ez az ország mindenkié, és nem csak a vagyonos kampánytámogatóké. “Kilenc hónapja elkezdtük a kampányunkat itt, New Hampshire-ben, nem volt kampányszervezetünk, és pénzünk sem” – folytatta. De ma este rekordszámú szavazót sikerült az urnákhoz vinnie. A lényeg, hogy a Demokrata Pártnak kell novemberben győzni, erre a fonálra többször visszatért.

Elmondta, sose szabad elfelejteni, hogy akkor nyernek a demokraták, ha magas a részvétel. “Az amerikai nép nem fogad el továbbra is egy korrupt kampányfinanszírozási rendszert” – mondta másik kedvenc témájáról. Szocialistán folytatta: az is elfogadhatatlan, hogy a pénz nagy része a leggazdagabb 1 százalékhoz kerül. Sanders “egy új ügyközpontú kampányban” reménykedik a következő hetekben.

Szerinte ha a republikánusok nyernének, akkor olyan válság jönne, mint az 1930-as években. Ő márpedig nem enged a szociális biztonságból, oktatásból, egészségügyből, hogy onnan pénzt vegyen ki bárki. Sőt, a republikánusok még a klímaváltozás tudományos tényét se fogadják el, pedig azt az ember okozza, ez tudományos konszenzus. Befenyítette a komplett establishmentet, magát a médiát is, a kamerákba mutogatva. “Az emberek igazi változást akarnak” – jelentette ki.

Az nem folytatható – tért vissza kedvenc témájára – hogy a Wall Street és a milliárdosok megvegyenek választásokat. Nem erről szól a demokrácia. Neki nincs Super PAC-je és nem is akar ilyen pénzgyűjtő szervezetet. Neki több mint egymillió embertől jön a kampánytámogatása, ezért kérte, hogy támogassa őt mindenki. (folyt. köv.)

Kommentek

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.