Nagyvilág

Megtortázták Oroszország volt miniszterelnökét

A burleszkjelenet egy moszkvai étteremben történt, a szereplője pedig Mihail Kaszjanov ellenzéki politikus volt.

Az orosz média híradásai szerint az eset kedd este történt. Kaszjanov egy moszkvai belvárosi étteremben vacsorázott, amikor néhány ismeretlen lépett be az étterem ajtaján, odament a politikus asztalához, majd egyikük közvetlen közelről tortát dobott az arcába, fenyegető kijelentések kíséretében.

Egy héttel korábban Ramzan Kadirov csecsen elnök az Instagram-oldalán egy videót jelentetett meg, amelyen Kaszjanov egy másik ellenzékivel, Vlagyimir Kara-Murzával együtt célkeresztben látható.

Kaszjanov megérkezett Strasbourgba az orosz ellenzék pénzéért. Aki nem érti, az majd meg fogja érteni!

– ez volt olvasható a videóhoz csatolt feliraton.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán moszkvai sajtótájékoztatóján elítélendő cselekedetnek és huliganizmusnak nevezte a tortadobálást. Arra szólított, hogy senki se keressen összefüggést a huligánok támadása és a csecsen vezetés között.

Mihail Kaszjanov 2000-2004 között volt Oroszország miniszterelnöke, előtte pedig pénzügyminiszter. Jelenleg az RPR-Parnasz nevű ellenzéki tömörülés vezetője, amelynek társelnöke volt az egy évvel ezelőtt Moszkvában meggyilkolt Borisz Nyemcov. Kaszjanov az orosz elnök, Vlagyimir Putyin ádáz bírálója, és Borisz Nyemcov is az volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik