Nagyvilág

A világ egyik legjobb nője is Bernie Sanderst támogatja

Emily Ratajkowski videója futótűzként terjed az interneten. Clinton idős feminista hívei közben értetlenül néznek, hogy mi történik.

Pár óra alatt már félmilliószor nézték meg csak a Facebookon az amerikai színésznő és modell videóit, ahogy Bernie Sanders egyik hétfői kampányrendezvényén beszél, egy nappal a New Hampshire-i előválasztás előtt. A sokmilliós követőtáborral rendelkező Emily Ratajkowski már rögtön az elején kijelentette: „Egy fiatal nő vagyok, és, nos, egy dolgot tegyünk tisztává: azért vagyok itt, mert Bernie Sanderst támogatom, és nem a fiúk miatt.”

Here is my entire speech for Bernie Sanders #feelthebern

Posted by Emily Ratajkowski on Monday, February 8, 2016

 

Ezzel és utána még több mondatával is odaszúrt Hillary Clintonnak, és az őt támogató idős feministáknak, akik látszólag teljesen értetlenül állnak a jelenség mellett, hogy a fiatal nők miért nem az egykori külügyminisztert támogatják a demokrata elnökjelölti címért folyó versenyben.

Happy to be back in NYC! Another CK back by popular demand.

Emily Ratajkowski (@emrata) által közzétett fénykép, 2014. Okt 19., 15:17 PDT

 

A téma azután kapott nagy visszhangot, hogy  a feminista ikon Gloria Steinem egy tévéműsorban  kijelentette: a fiatal nők csak azért támogatják Sanderst, mert a szenátort sok fiatal fiú követi, a lányok pedig csak a fiúk miatt vannak mellette. Aztán jött Madeleine Albright volt külügyminiszter, aki Clinton egyik kampánygyűlésen közölte: külön helyet tartanak fent a pokolban azoknak a nőknek, akik nem segítik egymást. Ezek a kijelentések szinte azonnal nagy felháborodást váltott ki a Sanderst támogató nők (köztük Susan Sarandon is) körében, és megszületett a #notherefortheboys hashtag, ami alatt egymás után keltek ki a sértőként jellemzett gyanúsítás ellen, hogy nem igazi feministák, ha nem Clinton mellé állnak.

Ratajkowski sokuk véleményét mondta ki Sanders hétfői kampányrendezvényén, közölve, hogy nagyon szeretne látni végre egy nőt az elnöki székben, de nem akarja, hogy csak azért válasszanak meg egy nőt, mert nő. „Azt akarom, hogy az első női elnököm több legyen egy jelképnél” – jelentette ki Ratajkowski. „Ez nem arról szól, milyen a jelölt neme” – tette hozzá.

Hi New Hampshire! I’m so happy to be here for Bernie Sanders and to speak at the rally tonight! It will be streaming…

Posted by Emily Ratajkowski on Monday, February 8, 2016

Ajánlott videó

Olvasói sztorik