Nagyvilág

Több halott az indonéz földcsuszamlásokban

Öt ember meghalt, kettő eltűnt, négyezren lakhelyük elhagyására kényszerültek az indonéziai Nyugat-Szumátra tartományban az árvizek és földcsuszamlások miatt, közölték hétfőn helyi tisztviselők.

A tartományi katasztrófavédelem vezetője elmondta, hogy egyes körzetekben a heves esőzések miatt megáradt folyók kiléptek medrükből. Solok körzetben négy holttestre bukkantak, míg két embert eltűntként tartanak nyilván. Limapuluh Kato körzetben egy fiatalember halt meg az áradásban.

Az árvizek és a földcsuszamlások nagy pusztítást végeztek Solok városában és a környező településeken, és mintegy 5-6 ezer embert érintenek. Négyezer ember a lakhelyét elhagyva magasabban fekvő területen keresett menedéket.

A természeti katasztrófa hidakat semmisített meg, és elvágta a szomszédos tartományba vezető közlekedési útvonalakat. A víz mintegy száz hektárnyi mezőgazdasági területet árasztott el.

A katasztrófavédelmi munkálatokban katonák és rendőrök vesznek részt, de a helyi vöröskereszt emberei is jelen vannak.

Indonéziában, ahol több mint 17 500 sziget van, gyakoriak a földcsuszamlások és árvizek, évente többtucatnyi ember hal meg hasonló jellegű természeti katasztrófákban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik