Nagyvilág

Öngyilkos merénylő támadt egy katonai buszra Afganisztánban, halottak

Három katona meghalt, további 18 pedig megsebesült hétfőn Afganisztáni északi részén abban az öngyilkos merényletben, amelyet az őket szállító autóbusz ellen követett el egy tálib szélsőséges, közölte a tartományi kormányzó szóvivője.

Munir Farhad elmondta, hogy a robbantást a Balh tartomány székvárosától, Mazari-Sariftól nagyjából félórányi autóútra lévő Dahdadi városában, a hadsereg egyik kiképzőtáborának közelében követték el. Itt található az afgán hadsereg északi központja is.

A támadást a kormányellenes tálib fegyveres lázadók vállalták magukra, és ők azt mondták, hogy a merényletnek összesen 30 halálos és sebesült áldozata van.

A tálib felkelők az utóbbi időben számos öngyilkos merényletet követtek el, miközben az afgán kormány megbékélésre törekszik velük. Szombaton újabb fordulót tartott a pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban az afgán békefolyamat újjáélesztésén munkálkodó, “négyek” nevű – Afganisztánból, Pakisztánból, Kínából és az Egyesült Államokból álló – országcsoport, amelynek célja előfeltételek nélkül újraindítani az afgán kormány és a tálibok közötti béketárgyalásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik