Nagyvilág

220 halottja van az influenzajárványnak Ukrajnában

A halálos áldozatoknak mindössze egyharmada ment el időben orvoshoz.

Ukrajnában már 220-an haltak meg bizonyítottan influenzafertőzés következtében, köztük van három 17 évesnél fiatalabb gyermek és egy várandós nő – közölte hétfőn az ukrán egészségügyi minisztérium.

A járvány tavaly szeptember vége óta tart, azóta az influenzában és más légúti megbetegedésben szenvedők közül 132 ezren szorultak kórházi ápolásra. Kétharmaduk gyermek. Csak az elmúlt egy napban országosan háromezren kerültek kórházba, közülük 1500-an kiskorúak.

A minisztérium adatai alapján a halálos áldozatok közül senki nem volt beoltva influenza ellen, és mindössze egyharmaduk fordult időben orvoshoz.

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzése hétfőn azt hozta nyilvánosságra, hogy a Donyeck-medencében, a szakadárok által ellenőrzött részen már több mint ötven orosz katona halt bele a vírusfertőzésbe. A hírszerzés jelentése szerint „az orosz megszálló csapatok” parancsnoksága nem tudja ellátni a szükséges gyógyszerekkel a katonákat. A hírt azonban más forrás nem erősítette meg. Oroszország nem ismeri el, hogy lennének ukrán területen katonáik, az ukrán vezérkari főnök viszont arról beszélt, hogy jelenleg mintegy hétezer orosz katona van a harcok sújtotta kelet-ukrajnai térségben. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik