RECIFE, BRAZIL - JANUARY 27: Alice Vitoria Gomes Bezerra, 3-months-old, who has microcephaly, is held by her father Joao Batista Bezerra (L) as mother Nadja Cristina Gomes Bezerra sits on January 27, 2016 in Recife, Brazil. In the last four months, authorities have recorded close to 4,000 cases in Brazil in which the mosquito-borne Zika virus may have led to microcephaly in infants. The ailment results in an abnormally small head in newborns and is associated with various disorders including decreased brain development. According to the World Health Organization (WHO), the Zika virus outbreak is likely to spread throughout nearly all the Americas. At least twelve cases in the United States have now been confirmed by the CDC. (Photo by Mario Tama/Getty Images)
Külföld

Zika-láz: a vírushoz kapcsolható halálesetet jelentettek

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 05. 20:19

Kolumbiában három olyan elhalálozásról számoltak be, amelyek esetében kimutatható volt a Zika-vírus, ugyanakkor a páciensek a Guillain-Barré-szindróma nevű, könnyen életveszélyessé váló idegrendszeri betegségben is szenvedtek, s kérdéses, hogy a kettő között fennáll-e összefüggés.

Martha Lucía Ospina, az országos közegészségügyi intézet igazgatója szerint az esetek megerősítik, hogy a Zika-vírus halált okozhat, noha abban még bizonytalanok a szakértők, hogy kiválthatja-e a bénultságot okozó Guillain-Barré szindrómát.

Az igazgató közölte, hogy további hat holttestet még vizsgálnak a Zika szempontjából. A sajtótájékoztatón jelen volt Alejandro Gaviria egészségügyi miniszter is, aki szintén úgy véli, hogy összefüggés van a Zika, a Guillain-Barré és a három haláleset között.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

A szerb miniszter szerette az elé letérdelő riporternőt, de végül mennie kellett
London, 2016. február 5.
Julian Assange, a WikiLeaks oknyomozó internetes portál ausztrál alapítója egy ENSZ-emblémás dokumentumot mutat Ecuador londoni nagykövetségének erkélyén 2016. február 5-én. Ezen a napon az ENSZ önkényes fogva tartással foglakozó munkacsoportja azt közölte, hogy Assange-t három éve "önkényesen tartják fogva" a követségen, és ezért Nagy-Britannia és Svédország kárpótlással tartozik neki. (MTI/AP/PA/Yui Mok)Assange az ecuadori követség erkélyéről beszélt a történelmi győzelméről