ATHENS, GREECE - FEBRUARY 3: Greek journalists gather in front of Ministry of Labor as they go on a general strike set to disrupt services across the country to protest pension reforms that are part of the country's third international bailout in Athens, Greece on February 3, 2016. 
 Ayhan Mehmet / Anadolu Agency
Külföld

Óriássztrájk miatt állt meg az élet Görögországban

24.hu
24.hu

2016. 02. 04. 07:38

Kétmillióan tiltakoznak, minden zárva van.

24 órás sztrájkba kezdtek Görögországban az állami- és magánszektor dolgozóit tömörítő legnagyobb szakszervezeti tömörülések. Közel kétmillióan tiltakoznak a nyugdíjcsökkentés, a nyugdíjkorhatár emelése és a tb-járulék növelése ellen.

Csütörtökön zárva tartanak a boltok, nem nyitnak ki a benzinkutak, nem járnak a taxik, nem szállítanak az árufuvarozók, nem közlekednek a kompok, nem működnek a gyógyszertárak, nem veszi fel a munkát a kórházi dolgozók egy része, nem dolgoznak az ügyvédek, valamint az adóhivatalok és az önkormányzatok dolgozói sem.

Késő délelőtt szakszervezeti nagygyűlést tartanak Athén központjában. A görög média munkatársai már szerdán megtartották saját tiltakozó megmozdulásukat, hogy tudósíthassanak a csütörtöki eseményekről.

A megmozdulás komoly nyomást gyakorolhat a radikális baloldali Sziriza vezetésével működő kormánykoalícióra, melynek csupán minimális többsége van a Parlamentben. (MTI)

Kommentek

Durván kritizálják az orosz főügyészt a Pussy Riot új klipjében
Julian Assange, living in asylum at the Ecuadorian embassy in London, founder and public face of WikiLeaks, the Internet-based publishing organisation which makes headlines around the world by releasing confidential information about corporate, government and military corruption and misconduct is displayed on a video wall speaking with Marek Hovorka (L), President of Jihlava International Documentary Film Festival and Czech Documentary film maker Filip Remunda   during the online discussion with the visitors of Jihlava International Documentary Film Festival on October 29, 2015, in Jihlava, Czech Republic. Jihlava Documentary Film Festival is one of the largest events of its kind in Central and Eastern Europe. AFP PHOTO / MICHAL CIZEK / AFP / MICHAL CIZEKFeladhatja magát a Wikileaks alapítója