Republican Presidential candidate Donald Trump addresses his supporters after finishing second in the Iowa Caucus, in West Des Moines, Iowa, February 1, 2016.  
Republican Senator Ted Cruz has won the Iowa caucuses -- the first vote in the US presidential race -- in a tight contest with frontrunner Donald Trump and Senator Marco Rubio, US media projections showed. / AFP / Jim WATSON
Külföld

Kissé nehezen viseli Trump a vesztes szerepet

Ignácz Péter
Ignácz Péter

főleg kül. 2016. 02. 04. 12:37

A magát örök nyertesnek beállító, és a “vesztes” szót a legnagyobb sértésként használó Donald Trump látszólag roppant nehezen fogadja el, hogy nem ő, hanem Ted Cruz kapta a legtöbb szavazatot az iowai előválasztáson, és a második helyre szorult. Annyira nehezen, hogy azt követeli, ismételjék meg a választást, vagy érvénytelenítsék a Cruzra leadott szavazatokat, mert szerinte a texasi szenátor csalással nyert. És persze perrel is fenyegetőzött.

Trump szerint Cruz azzal követett el csalást, hogy választás előtt a CNN egyik híre alapján elterjesztette, hogy Ben Carson kilép a republikánus elnökjelöli címéért folyó versenyből. És így akarta elérni, hogy Carson szavazói inkább rá adják le voksukat. Ezzel szerinte Cruz “ellopta” az iowai előválasztást. A CNN híre egyébként arról szólt, hogy Carson az iowai caucus után nem utazik azonnal New Hampshire-be, hanem előbb hazatér, és pár nappal később folytatja kamánykörútját. Ez utóbbi részt azonban Cruz kampánya már “elfelejtette” közölni a választókkal.

Közben persze az internet nagy örömmel dörgölte Trump orra alá vereségét, és egymás után jelentek meg a második helyét kifigurázó mémek, képek és bejegyzések.

Alig pár perccel az eredmények megjelenése után már elő is került egy 2014-es Twitter-bejegyzése, egy idézet arról, csak a nyertesek számítanak: “Senki sem emlékszik arra, ki lett a második”.

Majd a jött a loser.com, amire kattintva Trump Wikipedia-oldala jön be. Aztán itt van ez a kép, amin Trump jelszavával – “Tegyük újra naggyá Amerikát” – játszott egy vicces kedvű Twitterező: “Tegyük újra naggyá a 2. helyet”

Vagy ez a felvétel, az iowai választás befutójáról:

És persze a mindig ütős címlapokkal megjelenő New York Daily News is örömmel gúnyolódott rajta:

Stop the presses! A new front page…DEAD CLOWN WALKING: nydn.us/23FVmrO

Posted by New York Daily News on Monday, February 1, 2016

Csakúgy, mint a késő esti showműsorok humoristái, amiről ide kattintva találhat egy jó kis összeállítást.

Kommentek

Pénzes borítékokat rejtett el az utcán egy ismeretlen adakozó Kolozsváron
Julian Assange, living in asylum at the Ecuadorian embassy in London, founder and public face of WikiLeaks, the Internet-based publishing organisation which makes headlines around the world by releasing confidential information about corporate, government and military corruption and misconduct is displayed on a video wall speaking with Marek Hovorka (L), President of Jihlava International Documentary Film Festival and Czech Documentary film maker Filip Remunda   during the online discussion with the visitors of Jihlava International Documentary Film Festival on October 29, 2015, in Jihlava, Czech Republic. Jihlava Documentary Film Festival is one of the largest events of its kind in Central and Eastern Europe. AFP PHOTO / MICHAL CIZEK / AFP / MICHAL CIZEKAssange javára dönthetett az ENSZ