Nagyvilág

Kissé nehezen viseli Trump a vesztes szerepet

A magát örök nyertesnek beállító, és a “vesztes” szót a legnagyobb sértésként használó Donald Trump látszólag roppant nehezen fogadja el, hogy nem ő, hanem Ted Cruz kapta a legtöbb szavazatot az iowai előválasztáson, és a második helyre szorult. Annyira nehezen, hogy azt követeli, ismételjék meg a választást, vagy érvénytelenítsék a Cruzra leadott szavazatokat, mert szerinte a texasi szenátor csalással nyert. És persze perrel is fenyegetőzött.

Trump szerint Cruz azzal követett el csalást, hogy választás előtt a CNN egyik híre alapján elterjesztette, hogy Ben Carson kilép a republikánus elnökjelöli címéért folyó versenyből. És így akarta elérni, hogy Carson szavazói inkább rá adják le voksukat. Ezzel szerinte Cruz “ellopta” az iowai előválasztást. A CNN híre egyébként arról szólt, hogy Carson az iowai caucus után nem utazik azonnal New Hampshire-be, hanem előbb hazatér, és pár nappal később folytatja kamánykörútját. Ez utóbbi részt azonban Cruz kampánya már “elfelejtette” közölni a választókkal.

Közben persze az internet nagy örömmel dörgölte Trump orra alá vereségét, és egymás után jelentek meg a második helyét kifigurázó mémek, képek és bejegyzések.

Alig pár perccel az eredmények megjelenése után már elő is került egy 2014-es Twitter-bejegyzése, egy idézet arról, csak a nyertesek számítanak: “Senki sem emlékszik arra, ki lett a második”.

Majd a jött a loser.com, amire kattintva Trump Wikipedia-oldala jön be. Aztán itt van ez a kép, amin Trump jelszavával – “Tegyük újra naggyá Amerikát” – játszott egy vicces kedvű Twitterező: “Tegyük újra naggyá a 2. helyet”

Vagy ez a felvétel, az iowai választás befutójáról:

És persze a mindig ütős címlapokkal megjelenő New York Daily News is örömmel gúnyolódott rajta:

Stop the presses! A new front page…DEAD CLOWN WALKING: nydn.us/23FVmrO

Posted by New York Daily News on Monday, February 1, 2016

Csakúgy, mint a késő esti showműsorok humoristái, amiről ide kattintva találhat egy jó kis összeállítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik