Nagyvilág

El se fogja hinni, melyik amerikai elnökjelöltet jelölték Nobel-díjra

Annyit segítünk, hogy előválasztást idén még nem nyerő republikánus jelöltről van szó, aki egyes bírálói szerint ökörnagy baromságokat szokott szólni a szájával.

Egyre több hír szivárog ki arról, kiket jelöltek idén a Nobel-békedíjra, és a mókázás csimborasszója a legfrissebb jelölt neve:

Donald Trumpé.

Kemény mezőnyben kell majd megállnia a békét, megbocsátást és emberséget hirdető Trumpnak: pl. a menekülteket segítő görög szigetlakókkal, az Iszlám Államtól elszökött szexrabszolgával vagy a kolumbiai polgárháborúnak véget vető tárgyalófelekkel kell megküzdenie.

Az rejtély, mely patronálója ajánlotta Trumpot a nemes kitüntetésre, azonban az oslói Békekutató Intézet igazgatója, Kristian Berg Harpviken elárulta a jelölő indoklását. A béke melletti erőteljes kiállás, erős ideológia, a radiális iszlám, az ISIS, az atomfegyveres Irán és a kommunista Kína elrettentése szerepelt az indokok között.

Trump ugyanis korábban közölte, “a szart is kibombázom az ISIS-ből”, illetve védővámokat akar a kínai kereskedelemre. A CNN megjegyzi, sok ezren javasolhatnak neveket, így bekerülhettek a történelem során egyéb vitatott megítélésű alakok is a jelöltek közé, így Adolf Hitler és Vlagyimir Putyin is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik